12 månader av jämställdhet.

 
I helgen har jag fortsatt jobba. Har under veckan farit och flängt allt mellan Göteborg, Trollhättan, Vänersborg och Stockholm för att hålla utbildningar, i demokratidagar, i föreläsningar, i workshops osv. Nu var det dags för jobb på hemmaplan med Maktsalongen.
 
 
Har framför allt jobbat med dessa två i heglen från Sveriges elevråd - SVEA. Maktsalongen har i år ett pilotprojekt som heter Akademien - 12 månader av jämställdhet där vi helt enkelt under året kommer att kartlägga de strukturer och faktorer som påverkar jämställdheten inom organisationen. Detta görs nu i samma veva av RUM - Riksförbundet Unga Musikanter, Ung Pirat, Sverok och Rädda Barnens Ungdomsförbund.
 
 
Under lördagen höll Sofia Karlsson (grundare och tidigare talesperson för Feministiskt Initiativ) en föreläsning om egna erfarenheter och faktorer att tänka på under jämställdhetsarbete. I övrigt har det sett ut ungefär såhär i helgen:
 

Detta var bara första av flera träffar under året. Men nu är det dags att sparka igång arbetet och på riktigt göra Sveriges elevråd - SVEA till Sveriges mest jämställda ungdomsorganisation.

Kommentarer:

1 Melinda:

Dat ondskefull smile.

Kommentera här: