Kungsträdgården en söndag.

Bilder: Amanda Jona
Avslutade veckan och helgen på absolut bästa sätt. For med Amanda och Eda till Kungsträdgården för att njuta av solen, värmen och jordgubbar vid fontänerna. Till vår absolut största besvikelse var Kungsträdgråden inte alls rosa längre om en jämför med de tjusiga bilderna vi tog förra året. Men det var så himla mysigt ändå och allting avslutades med att se på pensionärer som dansade till folkmusik och en kort promenad längs alla stänga affärer på Drottninggatan.

Nu ska jag sova och förbereda mig för en ny slitsam vecka med mösspåtagningar och deadline för beslutsunderlag för nästa styrelsemöte. Och skolarbete också, självklart.

12 månader av jämställdhet.

 
I helgen har jag fortsatt jobba. Har under veckan farit och flängt allt mellan Göteborg, Trollhättan, Vänersborg och Stockholm för att hålla utbildningar, i demokratidagar, i föreläsningar, i workshops osv. Nu var det dags för jobb på hemmaplan med Maktsalongen.
 
 
Har framför allt jobbat med dessa två i heglen från Sveriges elevråd - SVEA. Maktsalongen har i år ett pilotprojekt som heter Akademien - 12 månader av jämställdhet där vi helt enkelt under året kommer att kartlägga de strukturer och faktorer som påverkar jämställdheten inom organisationen. Detta görs nu i samma veva av RUM - Riksförbundet Unga Musikanter, Ung Pirat, Sverok och Rädda Barnens Ungdomsförbund.
 
 
Under lördagen höll Sofia Karlsson (grundare och tidigare talesperson för Feministiskt Initiativ) en föreläsning om egna erfarenheter och faktorer att tänka på under jämställdhetsarbete. I övrigt har det sett ut ungefär såhär i helgen:
 

Detta var bara första av flera träffar under året. Men nu är det dags att sparka igång arbetet och på riktigt göra Sveriges elevråd - SVEA till Sveriges mest jämställda ungdomsorganisation.