LSU Forum 2014

LSU Forum är Sveriges ungdomsorganisationers årliga ungdomspolitiska konferens. Temat för konferensen var Villkoren för ungas engagemang. Väl där bjöds det på besök av bl.a. Gymnasie- och kunskapslyftsministern, inspirationsföreläsningar och diskussioner om engagemang, civilsamhället och ungdomspolitikens framtid.

 
Först ut var inspirationssamtal med Behrang Miri under ledning av Rashid Musa från Sveriges Unga Muslimer. De samtalade om förutsättningar för engagemang och organisering och sin syn och tolkningar av det. Fantastiskt!
 
 
Under ledning av Sofia Carlsson (som ni sett tidigare på bloggen) fördes det samtal om och mellan informell och formell organisering. Medverkade gjorde Asylstafetten, FATTA!, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) och Ensamkommandes Förbund.
 
 
Sist ut innan avslutande mingel var det Gymnasie- och kunskapslyftsministerns tur att äntra scenen. Aida Hadzialic pratade om sin syn på ungdomspolitiken, att vara Sveriges yngsta minister genom tiderna och hur hon kommer arbeta för att ungdomars inflytande, makt och organisering ska stärkas i samhället.

Kommentera här: